El jurat està format per persones rellevants del món audiovisual i cultural. A través d'una valoració conjunta de tots els curtmetratges rebuts, és l'encarregat d'atorgar el primer premi del concurs. 

El Rotllo d'en Roig 2019

Marta Ferrer

Mirant enrere, veig a anys llum els estudis de comunicació audiovisual, la codirecció artística del MIC i l’organització dels cicles de cinema d’autor a la fresca, allà pels anys 2005 – 2009.

Acumulo molt bons records d’aquella època de vampirisme cultural i social:  maratons al festival de Sitges, cicles temàtics, nacionals, internacionals, més pelis, més curtmetratges.

Durant la última dècada, marcada per la criança de tres gremlins, els meus súper poders s’han hagut de transformar. També han canviat bastant els hits cinematogràfics que m’arriben: de Paris,Texas a Harry Potter, de Kaurismaki a Pixar...i sort d’en Burton i en Miyazaki, que han salvat algun diumenge a la tarda.

Confio en recuperar aviat les perdudes sessions de plaer fílmic. Per ara, com a membre electe del jurat, em marcaré un remember.

 

"Aunque a veces no lo recordemos, nada de lo que sucede se olvida".

     El viaje de Chihiro

John G 

No hi ha res més pretenciós que ficar-se un nom artístic. precisament per això se’l va ficar. cambrilenc, director, guionista, creador de continguts amb un problema de dèficit d’atenció voluntari, cavalga de projecte en projecte per intentar guanyar-se la vida en aquesta crua indústria. organitzador del festival ràbia de cambrils. en poques paraules: fill de puta entranyable.

Ginesta Guindal

La Ginesta Guindal és una directora de cine i audiovisuals nascuda a Vilanova. En la primera etapa de la seva carrera va combinar la docència a l'ESCAC (la universitat de cinema on havia estudiat) amb la direcció de fashion films i publicitat, a nivell nacional i internacional. En els darrers temps ha fet el salt a la ficció, dirigint varis capítols de PERFECT LIFE (serie de Movistar que s'estrena a la tardor), de EL VECINO (sèrie de Netflix que s'estrena el gener 2020) y actualment es troba immersa en el rodatge de la serie DRAMA, produïda per El Terrat.

Júlia Barceló 

La Júlia és actriu i directora, formada a l'Institut del Teatre i membre fundadora de Companyia Solitària, amb qui ha estrenat enguany Orsini al Teatre Nacional de Catalunya. Ha treballat amb directors i companyies com Josep M. Mestres, Pau Carrió, Natalia Menéndez, Pau Miró, Les Impuxibles (amb l'obra Aüc, que continuen en gira) i molts d'altres. Va ser membre de la Joven Compañía de Teatro Clásico amb seu a Madrid durant dos anys i també ha participat en diferents sèries de televisió. Alhora, combina la seva feina amb l'activisme feminista.

David Sanz

L'any 2001, es va diplomar en Arts Escèniques a l'escola Quinze d'Octubre
(Barcelona). Posteriorment va continuar la seva formació i l'any 2004 es va diplomar en realització cinematogràfica a l'escola Quinze d'Octubre. L'any 2005, va començar a exercir com a realitzador, havent
dirigit fins avui, diversos espots publicitaris i videoclips. L'any
2010, va debutar com a productor amb el curtmetratge LASTRAIN i el llargmetratge ATROCIOUS, aquest últim estrenat en sales als EUA. És fundador de la Catalonia Film School. 

 2018 

El Rotllo d'en Roig 2018

David Gonzàlez

Nascut a Vilanova i la Geltrú el 1984, es gradua en guió i direcció cinematogràfics al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya). Desenvolupa la seva trajectòria professional com a tècnic de direcció en pel·lícules entre les que destaquen “Vicky Cristina Barcelona” de Woody Allen, o “Biutiful” d’Alejandro González Iñárritu. Com a director, el seu curtmetratge “El vestit” guanya el 1r Premi del XVI Concurs Iberoamericà Versión Española-SGAE i el premi al Millor Curtmetratge al Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT). També és nomenat curt del mes per la revista Cinemanía i inclós a la llista dels millors curts del 2017 per la revista Caimán Cuadernos de Cine. Actualment es troba en pre-producció d'un nou curtmetratge, "La dignitat", i escrivint el guió del seu primer llargmetratge.

Marta Pérez

"M’agrada el cinema. A qui no? A part del ministre d’Hisenda i
administracions publiques Cristóbal Montoro, no he trobat mai ningú que
no li agradés.
Recordo quan estudiava Belles Arts, que vaig començar a convertir les
imatges en històries. Després va començar el ritual. Cada dilluns. No hi
podíem faltar el dia de l’espectador del Floridablanca. I el millor venia
després, quan anàvem al bar de la cantonada a disseccionar la història
amb una copa de vi i unes empanades argentines boníssimes.
Ara m’han cridat a fer una dissecció de les vostres històries amb l’excusa
d’haver guanyat el primer Rotllo d’en Roig. Una excusa com una altra per
gaudir-ne."

Guillem Albà

Reconegut pallasso i director, s'ha dedicat al teatre de creació, creant els seus propis espectacles. Anant des de la poètica i el teatre visual de TRAU o PLUJA a l'humor i l' energia de MARABUNTA. 

Va estudiar el métode Lecoq i amb mestres com Jango Edwards o Carlo Colombaioni. Ha treballat a la radio (actualment a La Segona Hora de RAC1) i a la televisió. També en altres projectes com Titzina Teatre, Àngel Llàcer, o en l'espectacle RHUM.

Dirigeix espectacles de teatre, dansa, circ o música. Actualment tornant a treballar amb el grup Love of Lesbian, amb qui començaran una gira a la tardor d’aquest any.

Ha guanyat diferents premis com el Premi del Públic de Fira Tàrraga o el Premi Especial del Jurat dels Premis Unnim. Ha actuat per Espanya, França, Rumania, Portugal, Holanda, Suècia, les Illes Açores i Xina. ©silviapoch

Laia Garcia

La Laia es recorda sempre amb una càmera a la mà. Des de petita la portava a tot arreu i retratava tots els moments. 
Sempre ha estat entre dues aigües entre la fotografia i el vídeo, experimentant les possibilitats d’ambdós mitjans. 
Ha treballat com a fotògrafa en diferents festivals de la comarca i en producció publicitària amb la directora Inés de León i la productora CANADA.
Va guanyar la segona edició d’El Rotllo d’en Roig junt amb el seu equip i el que més l'apassiona és poder explicar històries a través de la imatge. 

Foto de Ray Molinari 

  • Facebook - Gris Círculo
  • YouTube - Gris Círculo
  • Instagram - Gris Círculo

© El Rotllo d'en Roig 2020

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now